Toneel Harlekijn en Commovere

Ongelikt

Toneel Harlekijn en Commovere gaan samen aan de slag met de speeltekst die Bart Moeyaert maakte naar ‘King Lear’ van Shakespeare.

Lear is koning.
Maar hij is oud en moe. Hij wil zijn koninkrijk verdelen over zijn drie dochters alvorens van zijn oude dag te genieten. Elk van zijn “teerbeminden” zal haar deel ontvangen en Lear heeft een spelletje bedacht om te bepalen wie juist wat zal krijgen. Maar als het op geld en macht aankomt, speelt niet iedereen even graag spelletjes. Zeker zijn dochters niet. En nog voor het spel goed en wel begonnen is, is Lear niet alleen zijn rijk en zijn kroon kwijt maar wordt hij meteen ook opzij gezet als een seniele oude vent.

Bart Moeyaert

‘Ongelikt’, een speeltekst die Bart Moeyaert maakte naar ‘King Lear’ van Shakespeare. Toneel Harlekijn slaat hiervoor de handen in elkaar met het jonge gezelschap Commevere. Voorstellingen op 1, 2 en, 3 december in de Boomse Schouwburg!

Cast

Johan Segers, Elise Segers, Fredric Lamberts, Dirk Vanderbemden, Hilde Linssen, Sarah Laevaert, Fabian Hermans, Nathan Hermans en Ellen Brants

Regie

Veerle Laevaert