Zondag 4 juni 2023

Avondrondleiding Noeveren Brandt

Op Noeveren Brandt kom je ons tegen tijdens de Nocturnewandeling. Wij zijn er om de wandelaars te waarschuwen. Er is immers een lanterfanter gesignaleerd! De rondleidingen vertrekken om 19.30u, 20.30u, 21.30u en 22.30u en duren telkens 1,5u.

Een ervaren gids van ‘t Geleeg neemt je tijdens een nocturnewandeling mee op ontdekkingstocht doorheen Site Frateur. Laat je verwonderen door het het industriële erfgoed waaraan deze buurt zo rijk is. Maar let op en blijf dicht bij de gids. Er is immers een lanterfanter gesignaleerd! Gelukkig is Toneel Harlekijn er om de wandelaars te waarschuwen!

Toneel Harlekijn in't kort

In 2024 blazen we 100 kaarsjes uit. Daarmee zijn we met stip het oudste nog actieve amateurtheatergezelschap uit Boom. Naast zaalproducties in de schouwburg van CC De Steiger tekent ons springlevende gezelschap ook voor performances op eerder ongewone plaatsen waardoor theater een avontuur wordt met een intensere beleving voor publiek en spelers.

Noeveren, met zijn vele verborgen plekjes, is hen dan ook niet geheel onbekend. Zo speelden we in 2014 ‘De Kreupele van Inishmaan’ in de machinehal Peeters & Van Mechelen en in 2017 ‘Olga’ op de New Belgica werf. En er zijn ook voorzichtige plannen om in de nabije toekomst nog meer plekken op deze authentieke industriële site als speelplek te gebruiken.

Ongelikt

Onze volgende zaalproductie is ‘Ongelikt’, een speeltekst die Bart Moeyaert maakte naar ‘King Lear’ van Shakespeare. Toneel Harlekijn slaat hiervoor de handen in elkaar met het jonge gezelschap Commevere. Voorstellingen op 1, 2 en, 3 december in de Boomse Schouwburg!

Prijzen

  • basisprijs: € 5
  • -12 jaar: € 3
  • UiTPAS kansentarief: € 1

De rondleidingen vertrekken om 19.30u, 20.30u, 21.30u en 22.30u en duren telkens 1,5u. Meer info vind je op de website van De Steiger.